Om mig

Om mig

For mig er mad en oplevelse, en nydelse, en æstetik. Om jeg rører i en gryde, snitter grøntsager eller pynter en lagkage, er jeg fordybet i min egen verden - en verden, der behager alle mine sanser og gør mig glad.


Det handler om at tage de mest simple ingredienser og arbejde med dem for at fremhæve de lækreste smage, dufte og oplevelser - det skal nemlig være en fryd for øjnene, næsen og munden.


Jeg er en livsnyder. Jeg har en stor passion for mad, og jeg elsker at skabe indbydende og fristende retter for min familie og mine venner - og nu for dig!

Velkommen til min verden af mad, gastronomi, vin og øl. Jeg hedder Klaus, og jeg er manden bag hjemmesiden. Jeg er konditor af uddannelse og selvlært/autodidakt kok med passion for mad og kogekunst!


BAG OM SIDEN

Jeg har startet denne hjemmeside for at vise min stor passion for mad og for at være en inspiration for andre. Det er mit ønske, at andre også oplever den stor glæde, som jeg selv oplever, når jeg laver mad.

Jeg vil tage fat i emnet mormor mad og bringer det til live igen med nye dimensioner. Ligeledes tager jeg også fat i de gamle kro-retter og prøver at bringe dem på middagsbordet set med nye øjne. Jeg interesserer mig meget for det historiske køkken og holder derfor fat i de gamle bage, koge og syltetraditioner.

Jeg vil også dykke ned i forskellige landes kulinariske kulturer. Her vil jeg fokusere på de klassiske retter og give dem et moderne tvist. Jeg vil give dig en oplevelse af at være trukket ind i den kulturelle smagsverden, så du får en følelse af, at du næsten er til stede i det land, maden kommer fra - at spise er at rejse.

Med mine opskrifter, vil jeg skabe en verden for dig. En ret er ikke bare en ret. Bag hver ret er der en historie, der fortæller, hvor den kommer fra, og hvordan den er blevet udviklet gennem årene - derfor skriver jeg nogle gange en kort kulturel og historisk beskrivelse til opskriften.

Jeg vil skabe en nuanceret oplevelse for dig, som glæder alle dine sanser! Lev dig ind i min verden!

På denne hjemmeside kan du også få tips om madlavning og andre nyttige informationer og se videoer om madlavning.

Der er copyright på mine billeder og tekster. Hvis du ønsker at bruge mit materiale, skal du kontakte mig for at lave en aftale.

Min inspiration og tilgang

Min tilgang går mange år tilbage, da jeg startede med at være med i køkkenet hjemme hos min mor og hjemme hos min mormor. Det var meget lærerigt og spændende og dannede grobund for min interesse.

Jeg startede min karriere som køkkenaspirant og elev på restaurant Jydegaarden i Hadsund hos restauratør Karsten Randers, som inspirerede mig kraftigt, mens jeg var tilknyttet Hotel & Restaurationsskolen i Aalborg. Desværre måtte restaurant Jydegaarden lukke.

Jeg vælger derpå at gøre mig bekendt med bager- og konditorfaget og stifter således bekendtskab med Ib Sørensen og Bent Krüger - to meget dygtige konditormestre og ivrige undervisere på Hotel & Restaurationsskolen i Aalborg. Her træffer jeg også Ib Hansen, som er bager- og konditormestre i Godthåb, hvor jeg lærer faget.

Senere møder jeg Dorte Barthulomæussen, som var kok og ejer af Kok & Co i Hadsund. Her lærte jeg en hel del og havde en dejlig tid hos Dorte i hendes køkken.

Jeg har efteruddannet mig med diverse kurser på Hotel & Restaurationsskolen.

I dag er jeg meget tiltrukket af det danske og franske køkken og finder inspiration i nogle af Danmarks og Frankrigs dygtigste kokke, såsom Otto Buch, Erwin Lauterbach, Auguste Escoffier, Paul Bocuse og Jean-Louis Lieffroy. De er efter min vurdering nogle fantastiske inspirationskilder, der har format.

Når det gælder bageriet og konditoriet, er jeg meget inspireret af lande som Tyskland, Østrig, Schweiz og Italien, hvor bager- og konditorfaget har sine rødder.

I min iver efter læring og udvikling, finder jeg en meget stor inspiration i Tivolis tidligere konditor Gert Sørensen, som var en af verdens dygtigste indenfor sit felt.

Ligeledes henter jeg også inspiration hos Mette Blomsterberg og Svend Michelsen.

Alle nævnte personer er nogle, der har sat præg på mit håndværk og kunnen i dag, samt givet mig en hel del inspiration til udvikling personligt og fagligt.