Focaccia med rosmarin

Focaccia med rosmarin

(Focaccia al rosmarino)


1 bradepande

Fyld hjemmet med en duft af Italien med denne dejlige focaccia. Denne specialitet kommer fra Ligurien, en kystregion i den nordvestlige Italien. Den nydes som en antipasto (aperitif) eller en del af forretten, men bruges også som bordbrød eller til snacks. Hardcore focaccia-elskere mener, at den også kan nydes til morgenkaffen.


Ingredienser

25 g gær

375 g Durum mel

750 g Tipo 00 mel

8,5 dl lunken vand ca. 30°C

1 dl olivenolie

2 spsk salt

Frisk rosmarin


Fremgangsmåde

Forvarm ovnen på 225 – 230 °C (varmluft).

Opløs gær i vandet, tilsæt det halve af olien og rør det sammen.

Tilsæt stille og roligt melet, og rør det sammen, indtil det har grød konsistens og er lind.

Sæt dejen til hævning i ca. 3 timer tildækket.

Efter hævning hæld dejen over i en smurt form eller bradepande med bagepapir.

Tryk huller i focacciaen med fingerne, så der laves lommer. Fordel resten af olien oven på dejen. Derefter fordel saltet og frisk rosmarin ud over focacciaen.

Bag den i 20-25 min.