Chocolate Fudge Cake

Chocolate Fudge Cake


1 stor kage


Chocolate Fudge Cake er en meget yndet chokoladekage blandt chokoladeelskere.

Den svampede og luftige kagebund har en kraftig og intens, mørk smag af kakao og chokolade, som blødes op med den cremede og lettere smørcreme, der smelter på tungen.

Hvis man ønsker en kraftigere chokoladesmag, kan man bruge en chokolade med et højere kakaoindhold.


Ingredienser

250 g smør

250 g muscovado sukker

250 g mørk chokolade 55 % i stykker

100 ml vand

4 æg

250 g hvedemel

50 g kakaopulver

2 store tsk bagepulver

 

Smørcreme

450 g smør

400 g chokolade 55 %

400 g flormelis

2 tsk vaniljesukker

2 spsk kakao


Fremgangsmåde

Smør en springform (28 cm) med olie.

Smelt smør, sukker, chokolade og vand i en gryde under omrøring, indtil massen er glat.

Stil chokolademassen til side for at køle af i mindst 1 time.

Forvarm ovnen til 180 °C.

Kom chokolademassen i en piskeskål.

Tilsæt æggene (L), en ad gangen, mens der piskes i chokolademassen.

Sigt mel, bagepulver og kakaopulver sammen i en skål.

Tilsæt vaniljesukker og halvdelen af melblandingen i chokolademassen og pisk massen sammen.

Tilsæt den anden halvdel af melblandingen i chokolademassen og pisk massen sammen, indtil den er klumpfri.

Kom chokolademassen i springformen.

Bag i den forvarmede ovn i ca. 40 minutter.

Tag formen ud af ovnen og lad den afkøle.

 

Smørcreme:

Smelt chokolade og kakao i et vandbad.

Afkøl chokoladen.

Pisk smør, flormelis og vaniljesukker til det er hvidt og luftigt.

Tilsæt chokolade lidt ad gangen og pisk det godt sammen.

Sæt smørcremen på køle i 1 time.

 

Kagen lægges sammen:

Tag smørcremen ud af køleskabet og pisk den op.

Tag kagen ud af formen.

Flæk chokoladekagen på tværs, så der er en overdel og en underdel.

Fordel et jævnt lag af smørcreme, ca. 1 – 1½ cm’s tykkelse på underdelen.

Læg overdelen oven på.

Smør kagen op, så der er et jævnt lag smørcreme over det hele.

Pynt eventuelt med revet mørk chokolade.