Chokoladespecier

Chokoladespecier


ca. 80 småkager


Der findes mange varianter af specier.

Denne chokolade version har en delikat, mørk smag og er lige så lækker som den klassiske version.


Ingredienser

75 g finthakkede mandler

75 g finthakkede god mørk chokolade 70 %

250 g hvedemel

150 g brun farin

150 g margarine eller smør

1 tsk natron

1 knips salt

1 æg

 

Bagepapir


Fremgangsmåde

Kom alle ingredienser i en skål og bland dem sammen med fingrene til en fast dej.

Kom dejen på et stykke bagepapir og trille dejen ud til en dejrulle på ca. 5 cm i diameter.

Pak dejen ind i bagepapir og læg den i køleskabet i minimum 6 – 12 timer. Dejen skal være kold for at skære den ud.

Læg dejen på et bræt og skær skiver på ½ cm med en skarp kniv.

Læg skiverne på et stykke bagepapir på en bageplade, så der er luft i mellem småkagerne.

Bag i en forvarmet ovn på ca. 175 °C i ca. 8 minutter.