Dansk æblekage med sherry

Dansk æblekage med sherry


4 personer


En klassiker fra mormors køkken. I gamle dage brugte man ristet rugbrød eller en blanding af ristet rasp, sukker og havregryn.

I denne version er der anvendt makroner, da de tilfører en lille delikat smag af mandel og har en større sødme.


Ingredienser

Æblegrød

1,5 kg æbler (For eksempel Ingrid Marie, Cox eller lignende)

1 dl citronsaft

200 g sukker

3 spsk vaniljesukker eller 1 vaniljestang

1 dl vand

Evt. lidt kartoffelmel

 

Æblekage

Æblegrød af 1,5 kg æbler

150 g makroner

½ l piskefløde

1 tsk vaniljesukker

Sherry


Fremgangsmåde

Æblegrød:

Skræl æbler og skær dem i grove stykker. Fjern kernehuset.

Hæld dem i en gryde sammen med citronsaft, vand og vanilje. Lad det koge ved svag varme og rør jævnligt i det til det bliver til grød.

Sluk for varmen og tilsæt sukker. Rør rundt i grøden.

Er grøden meget vandet, tilsæt 4 spsk kartoffelmel rørt i lidt vand, når den er taget af varmen.

Hæld grøden i en skål til afkøling.

(Ønsker du en variation, kan der tilsættes en kanelstang under kogning af grød.)

 

Æblekage:

Pisk fløden og vaniljesukker sammen til skum.

Kom halvdelen af æblegrød i en skål.

Knus makroner og fordel på toppen af grøden.

Stænk makroner med sherry.

Fordel resten af grøden ovenpå.

Afslut med flødeskum.