Hasselnødderoulade med nougatine creme

Hasselnødderoulade med nougatine creme


1 stk


En nem opskrift, der giver en dejlig, luftig og lækker kage.

Inden kagens påbegyndelse skal man lave nougatine (krokant) ved at smelte sukker til karamel og tilsæt nødder. Det giver en knasende og sprød oplevelse i en ellers dejlig svampet kage.


Ingredienser

Nougatine

200 g sukker

50g hasselnødder

 

Kage

5 æg

185 g sukker

185 g mel

150 g fint hakkede hasselnødder

1½ tsk bagepulver

2½ tsk vaniljepulver

 

Smørcreme

400 g smør

1000g flormelis

5 tsk instant kaffe

Halvdelen af nougatinen

 

Pynt

1/3 af smørcreme

Halvdelen af nougatinen


Fremgangsmåde

Nougatine:

Smelt sukker på en pande. Tilsæt hasselnødder og rist i 5 minutter.

Hæld nougatinen på et stykke bagepapir. Afkøl og hak fint.

Kage:

Pisk æg og sukker sammen indtil luftigt.

Pisk mel, bagepulver samt vanilje gradvist i æggemassen.

Smør blandingen ud i et jævnt lag på en beklædt bageplade og bag ved 220 °C i 8 minutter.

Tag kagen ud. Drys sukker ovenpå kagen. Læg et stykke bagepapir ovenpå og derefter en bageplade på og vend. Træk derefter bagepapir af den varme kage.

Lad kagen afkøl.

Smørcreme:

Pisk smør (stuetemperatur) og flormelis godt sammen, så det er let og luftigt. Tilsæt instant kaffe og den finthakkede nougatine.

 

Når kagen er afkølet, smør et jævnt lag smørcreme (2/3 af smørcremen) ud og rul kagen stramt sammen.

Resten af smørcremen bruges til opsmøring af kagen og beklæd derefter kagen med den fint hakkede nougatine.

Sæt ikke kagen på køl i køleskabet, da smørcremen bliver hård og nougatinen mister sin sprødhed.