Italiensk citrontærte

Italiensk citrontærte


1 stykke


Denne italiensk inspirerede tærte har en lækker, syrlig fyld, der komplementeres af den bløde og søde italiensk marengs.

Den kan spises som en kage, når man har lyst til lidt lækkert eller som en dessert.


Ingredienser

Tærtedej

165 g stuetempereret margarine

130 g sukker

330 g tipo 00 mel

1 æg

2 æggeblommer

½ tsk bagepulver

1 knivspids salt

1 tsk vaniljesukker

Skal af 1 citron

 

Fyld

3 æggeblommer

skræl og saft fra 3 citroner

130 g sukker

35 g majstivelse

2 spsk vand

50 g smør i små tern

 

Italiensk marengs

3 æggehvide (90 g)

36 g vand

135 g sukker + 1 spsk sukker

1 knivspids salt


Fremgangsmåde

Tærtedej:

Bland alle ingredienser sammen, men dejen må ikke æltes, da dejen vil blive sej, hvis man ælte den.

Lad dejen hvile i 30 minutter i køleskabet.

Forvarm ovn til 180 °C.

Rul dejen ud på et melet bord til en passende størrelse i 5 mms tykkelse til en smurt tærteform på ca. 25 cm.

Tip: Det er nemmest, hvis man ruller dejen ud mellem to lag bagepapir.

Kom dejen over i tærteformen og prik bunden.

Bag tærtebunden i 20 – 25 minutter.

Tag tærtebunden ud af ovnen og køl af.

 

Fyld:

Kom revet citronskræl i en gryde.

Tilsæt citronsaft.

I en anden skål, bland majsstivelse og sukker, indtil de er perfekt blandet.

Tilsæt 2 spsk vand (en ad gangen) og rør, indtil du får en creme.

Tænd for gryden med citronskræl og saft og lad den varme op.

Tilsæt majsstivelsescreme og kog ved svag varme under konstant omrøring med et piskeris i ca. 2 minutter, indtil cremen er klumpfri. Hvis cremen klumper, kan man bruge en blender.

Tilsæt æggeblommer (en ad gangen) under konstant omrøring med et piskeris ved svag varme. Lad den småkoge i ca.1 minut.

Sluk varmen og tilsæt gradvis smør og lad smørret smelte i den varme citronfyld, mens du rører rundt.

Kom citronfyld i køleskabet.

 

Italiensk marengs:

Kom æggehvider, 1 knivspids salt og 1 spsk sukker i en skål og pisk.

Kom vand og 135 g sukker i en gryde. Varm op til svag varme og smelt sukkeret uden at lade den karamellisere – sukkeret skal blive til en flydende, klar sirup.

Hæld straks sirup i skålen med de skummende æggehvider og pisk godt sammen på den højeste hastighed. Pas på her, at den varme sirup ikke rammer piskerisene.

Pisk i ca. 5 minutter eller indtil du får en blød og skinnende marengs og marengsen er kølet ned.

 

Når alle ingredienser er nedkølet, kan tærten samles.

Fyld tærtebunden med citronfyld og jævn overflade godt.

Kom marengs i en sprøjtepose og sprøjt ud på citronfyld.

Bræn marengs med en fusselbrænder eller kom tærten under grillen i ovnen og hold øje med tærten, mens den får farve.

Så er det tid til at nyde tærten!