Kanelsnegle

Kanelsnegle


20 – 25 stykker


Der er ikke noget bedre end en lækker lun og snasket kanelsnegl, der kan nydes som morgenkage eller eftermiddagskage.


Ingredienser

Bløddej

50 g gær

4 dl lunken mælk

1 æg

100 g margarine

60 g sukker

1 tsk salt

800 g hvedemel

 

Brun remonce

375 g margarine

150 g sukker

225 g brun farin

5 spsk kanel

 

1 æg til pensling


Fremgangsmåde

Bløddej:

Smuldr gær i en skål.

Varm mælk i en gryde indtil den er ”lillefinger varm”.

Hæld mælk over gær og udrør den heri.

Tilsæt herefter sukker og salt og opløs det heri.

Tilsæt halvdelen af mel og ælt det igennem.

Tilsæt herefter æg og rør godt igennem.

Tilsæt så resten af mel og ælt godt, indtil dejen er glat.

Tilsæt herefter margarine og ælt godt igennem i minimum 5 – 8 minutter.

Stil dejen til hævning i 40 minutter i et lunt sted, tildækket.

 

Brun remonce:

Rør alle ingredienser sammen til en masse og stil til side.

 

Kanelsnegle:

Hæld dejen ud på et letmelet bord.

Udrul dejen i ca. ½ cm tykkelse.

Smør brun remonce ud på dejen, så den dækker i et jævnt lag fra hjørne til hjørne.

Drys eventuelt lidt ekstra kanel, hvis det ønskes.

Rul herefter dejen stramt sammen.

Skær skiver af rullen i 3 cm tykkelse og læg dem med endesnippen under bunden på et stykke bagepapir på en bradepande. Sneglene kan både lægges sammen eller hver for sig.

Stil sneglene til hævning tildækket i 15 – 20 minutter.

Tryk hver enkelt snegl lidt flad.

Pensl med sammenpisket æg.

Drys eventuelt sukker og hakkede hasselnødder oven på inden afbagning.

Bag ved 200 °C i 15 minutter.

 

Tip: Man kan bruge samme ingredienser i denne opskrift til at lave en kanelstang. Man skal blot folde enderne over midten i stedet for at rulle dejen sammen, så man får en stang.