Lagkage

Lagkage


1 stk


En klassisk flødeskumslagkage til fødselsdag, fest eller bare til søndagskaffen.

Til kagen skal der bruges en jordbærmarmelade.

Lav eventuelt jordbærmarmeladen selv. Se opskrift.


Ingredienser

Vaniljecreme

4,5 dl sødmælk

4 æggeblommer

3 spsk Maizena

120 g sukker

2 tsk vaniljesukker

1 knivspids salt

 

Lagkage

3 lagkagebunde

200 g jordbærmarmelade

30 stykker makroner

Sherry eller Madeira

7,5 dl piskefløde

1 spsk flormelis

Frugt til pynt


Fremgangsmåde

Vaniljecreme:

Pisk æggeblommer, maizena, sukker og vaniljesukker sammen i en gryde til en jævn masse over en jævn varme. Når massen er pisket godt sammen, tilsæt mælk og pisk den i massen. (Der skal piskes grundigt hele tiden over en jævn varme, for at massen ikke brænde på).

Når massen er samlet til en creme, skal massen kog i ca. 2 minutter.

Tag gryden af varmen og hæld cremen i en skål. Læg derefter husholdningsfilm over cremen, så den rører cremen, for at cremen ikke danner en hinde.

Sæt cremen på køl.

Lagkage:

Pisk den afkølede vaniljecreme op, så den cremer. Hvis den er for stiv, kan man lette den med en lille smule piskefløde.

Smør et jævnt lag marmelade ud på en bund. Smør derefter et tykt lag creme på.

Knus halvdelen af makronerne ud over bunden.

Stænk Sherry eller Madeira over makronerne.

Læg den næste lag på og gentag processen med marmelade, creme og makroner.

Læg den sidste bund på kagen og sæt lagkagen på køl. Lad den trække et par timer før pyntning af kagen.

Kom piskefløden i en skål. Tilsæt flormelis og pisk fløden til skum.

Pynt lagkagen. Først med flødeskum. Derefter med frugt eller andet dekorativt.