Påskekage

Påskekage


1 stykke


En dejlig, luftig og smagfuld kage til Påske med både smag og duft af citron.

Vi har valgt at pynt kagen med en australsk icing, der bruger kondenseret mælk. Det smager skønt til den syrlige smag fra citronen.

Pynt kagen med den australske icing og forskellig påskeæg.


Ingredienser

Kage

260 g blød margarine

250 g sukker

3 tsk vaniljesukker

6 æg

380 g hvedemel

3 tsk bagepulver

½ dl mælk

Skal og saft af 2 citroner

6 tsk gul konditorfarve

 

Australsk icing

200 g friskost eller marscapone

300 g flormelis

1 tsk vaniljesukker

Citronskal af 1 citron

200 g kondenseret mælk

1 dl fløde

5 tsk gul konditorfarve eller efter smag


Fremgangsmåde

Dæk bunden af en springform med bagepapir og pensl derefter bunden og siderne med olie.

Forvarm ovn ved 180 °C.

 

Kage:

Pisk margarine, sukker og vaniljesukker sammen, indtil det er hvidt og luftigt.

Tilsæt æg 2 ad gangen og pisk det sammen ind i mellem, indtil det er samlet.

Tilsæt citronskal og rør det godt sammen.

Bland mel og bagepulver sammen og rør i.

Tilsæt mælk og citronsaft og rør det sammen, indtil massen er ensartet.

Rør den gule konditorfarve i.

Hæld over i springformen og bag den i den forvarmede ovn i 35 minutter.

Tag springformen ud af ovnen og lad kagen afkøl.

 

Australsk icing:

Pisk friskost/marscapone, flormelis, vaniljesukker og citronskal godt sammen til en luftig creme.

Tilsæt den kondenserede mælk og pisk sammen til en høj, luftig creme.

Tilsæt fløden under kraftig piskning.

Tilsæt den gule konditorfarve og bland det godt ud.

Sæt icing på køl i 30 minutter, inden pyntning af kagen.

 

Tag icing ud af køleskabet og tag kagen ud af springformen.

Pynt kagen med icing og sæt eventuelt påskeæg eller andet pynt oven på.