Sankt Patricks muffins

Sankt Patricks muffins


12 stykker


Den 17. marts er Sankt Patricks dag, som er den irske nationaldag og dødsdagen for Irlands skytshelgen, Sankt Patrick, der indførte kristendommen i landet i det 5. århundrede.

Dagen fejres med parader, musik, øl og med farverne orange og grøn overalt.

Vores Sankt Patricks muffins er en dejlig og luftig mandelkage toppet med cremet og grøn frosting.


Ingredienser

Muffins

175 g blød margarine

170 g sukker

4 æg

150 g hvedemel

2 tsk bagepulver

4 tsk vaniljesukker

½ dl mælk

3 tsk mandelessens

4 tsk grøn konditorfarve

 

Frosting

200 g palmin

250 g flormelis

2 tsk vaniljesukker

200 g friskost eller marscapone

3 tsk citronsaft

¼ tsk salt

Grøn konditorfarve efter smag


Fremgangsmåde

Muffins:

Pisk sukker og margarine sammen indtil hvidt.

Tilsæt æg 2 ad gangen og pisk det sammen ind i mellem, indtil det er samlet.

Bland mel, bagepulver og vaniljesukker sammen og rør i.

Tilsæt mælk, mandelessens og farve og rør det sammen, indtil massen er ensartet.

Hæld over i muffinsforme og bag dem ved 180 °C i 30 minutter.

Tag ud af ovnen og afkøl.

 

Frosting:

Pisk palmin sammen med flormelis og vaniljesukker.

Tilsæt friskost/marscapone og pisk det sammen.

Tilsæt salt og citronsaft og pisk det sammen til en homogen masse.

Tilsæt grøn konditorfarve til allersidst under piskning.

Sæt frosting på køl i 2 timer.

 

Kom frosting i en sprøjtepose med tylle og pynt de 12 muffins.