Scones

Scones


24 stykker


Noget som englænderne er kendt for, er deres klassiske Cream Teas bestående af scones, jordbærsyltetøj og flødeost med flødekaramelsmag (clotted cream).

Der er uenighed om den oprindelige Cream Tea kommer fra Devon eller Cornwall, men historiker mener, at den stammer fra Tavistock Abbey i Devon i det 11. århundrede.

Der er også en uenighed i hvordan man skal smøre sin scone. I Devon deler man sin scone i to og smører clotted cream på først og så jordbærsyltetøj. I Cornwall er det omvendt.

Den oprindelige scone er faktisk en skotsk bolle, som var flad og rund, der nok vil kendes som en Bannock i dag.

Da man ikke kan få, hvad Englæderne kalder clotted cream, her i Danmark, har vi lavet en flødeskum blandet med flødeost, der smager skønt.


Ingredienser

Scones

500 g hvedemel med proteinindhold 12 %

3 spsk sukker

5 tsk bagepulver

100 g blødt smør

3,5 dl sødmælk

1 sammenpisket æg til pensling

 

Flødeost

2,5 dl piskefløde

250 g marscapone

vaniljesukker


Fremgangsmåde

Scones:

Bland hvedemel, sukker, bagepulver og smør sammen til en konsistens som smuldredej.

Tilsæt mælk og bland det sammen.

Ælt dejen i 10 minutter på røremaskine, så den bliver luftig.

Forvarm ovnen til 180 °C.

Tag dejen ud på et let melet bord og håndælt dejen i 10 minutter.

Rul dejen ud til 2 cm’s tykkelse og stik scones ud med en udstikker på 6 cm i diameter.

Kom dem på en bageplade med bagepapir og pensl med et sammenpisket æg.

Bag dem i den forvarmede ovn i 13 – 15 minutter.

Tag de færdige scones ud af ovnen og lad dem køle af.

 

Flødeost:

Pisk piskefløden til skum.

Tilsæt marscapone og vaniljesukker og pisk sammen.

 

Servér de færdige scones med jordbærsyltetøj og flødeosten.