Små æblemazariner

Små æblemazariner


24 stykker


Forkæl dine gæster med små lækre æblemazariner.

Æblerne i kompotten kan skiftes ud med en anden frugt, såsom blommer eller pærer.

Servér dem lune med creme fraiche eller flødeskum.


Ingredienser

Æblekompot til fyld

1 kg skrællede æbler i store tern

100 g brun farin

0,5 dl æbleeddike med honning eller 1 dl cider

0,5 dl vand

300 g sukker

10 g vaniljesukker

 

Mørdej til bund

200 g smør eller margarine

300 g hvedemel

3 spsk sukker

2 knips salt

2 æg

 

Mazarinmasse

200 g margarine

250 g makroner

200 g sukker

4 æg

50 – 60 g hvedemel

3 tsk mandelessens

 

Bagespray


Fremgangsmåde

Æblekompot:

Kom æbler, brun farin, æbleeddike, vand, sukker og vaniljesukker i en gryde.

Tænd for middelvarme. Put eventuelt låg på for at få gryden hurtigere i kog. Rør rundt en gang i mellem.

Kog gryden, indtil æblestykkerne er bløde.

Kom kompotten i køleskabet for at køle af til senere brug.

 

Mørdej:

Bland smør, hvedemel, sukker, salt og æg sammen, indtil dejen samler sig. (Dejen må ikke æltes, da den bliver sej).

Sæt dejen på køl i 1 – 2 timer (Dejen skal tages ud af køleskabet 1 time før brug).

 

Mazarinmasse:

Bland margarine sammen med knuste makroner til en samlet masse.

Tilsæt sukker og bland.

Tilsæt æg og bland med en håndmixer. Pisk massen luftigt.

Tilsæt mel og bland i massen med en ske.

Tilsæt mandelessens og bland.

Læg til side til senere.

 

Gør muffinform bagepladen klar ved at spraye margarine på.

Rul mørdejen ud i ca. 3 mm tykkelse.

Udstik herefter 24 cirkler til hvert hul i muffinformen. Cirklerne skal være så store de også dækker siderne.

Pres dejen godt ned i hullet og op af siderne.

Kom 1 stor spsk æblekompot i hvert hul med dej.

Dæk med mazarinmasse.

Bag i en forvarmet ovn på 200 °C i ca. 20 minutter, indtil de er gyldne.

Lad kagerne køle af, inden man tager dem ud af formen.

 

Tip: Brug æblekompotten, som man har til overs, til at spise sammen med flæskesteg eller bacon.