Tiramisu cheesecake

Tiramisu cheesecake


1 stykke


Hvis du kan lide tiramisu og cheesecake, så vil du elske denne kage/dessert, som er en dejlig og lækker blanding mellem de to.

Spis den som en kage til eftermiddagskaffen eller brug den som dessert. Dine gæster eller familie vil blive imponeret af din kreativitet.


Ingredienser

Bund

100 g finthakkede mandler

230 g digestive kiks

125 g smør

 

Ostemasse

12 blade husblas

½ l piskefløde

250 g kvark

250 g marscapone

Korn af 1 vaniljestang eller 2 tsk vaniljesukker

100 g flormelis

3 æggeblommer

4 cl marsala

 

Til kagen

2½ dl espresso kaffe

200 g ladyfingers

 

Til pynt

Revet chokolade


Fremgangsmåde

Udblød husblas i koldt vand.


Bund:

Smelt smør i en gryde.

Knus digestive kiks fint – brug eventuelt en foodprocessor.

Kom kiks og finthakkede mandler i en skål og bland godt.

Når smørret er smeltet, tilsæt smør til kiks og mandler og bland godt.

Kom kikseblandingen i en form (26 cm i diameter).

Pres blandingen godt ned i formen og ud til siderne. Dæk bunden jævnt.

Stil bunden i køleskabet for at sætte sig.


Ostemasse:

Pisk fløden i en anden skål.

Kom kvark, marscapone, korn af 1 vaniljestang/vaniljesukker, flormelis, æggeblommer og marsala i en tredje skål og pisk godt sammen.

Sæt vand over til et vandbad.

Dræn husblas og pres den helt fri for vand.

Kom husblas i en ildfast (pyrex) skål over vandbad og smelt husblas. Rør i husblas for at være sikker på, at den er fri for klumper.

Tag husblas af varmen og lad den stå i 5 – 10 minutter.

Tag ¼ af ostemassen og tilsæt den til skålen med husblas og pisk kraftigt.

Hæld derefter husblas/ostemassen langsomt tilbage i ostemassen, mens du pisker godt sammen.

Tilsæt til sidst den piskede fløde til ostemassen og fold den forsigtigt sammen.


Kage:

Dæk bunden af formen med ¹/3 af ostemassen.

Dyp ladyfingers i kaffen og læg et lag oven i ostemassen i formen.

Gentag et lag ostemasse og et lag dyppede ladyfingers.

Slut af med et lag ostemasse og glat toppen af kagen.

Stil kagen i køleskabet, indtil den har sat sig.

Riv chokolade oven på kagen og servér.