Vaniljekranse

Vaniljekranse


ca. 100 småkager


Vaniljekranse stammer helt tilbage fra omkring 1903 i forskellige versioner. For nogen er vaniljekranse noget der hører julen, men de kan godt nydes året rundt.

Ingredienser

200 g blød margarine

250 g blød smør

360 g sukker

1 stang polynesisk vanilje

700 g mel

150 g mandelmel (mælet mandler)

3 æg


Fremgangsmåde

Alle ingredienser bør have stuetemperatur.

Flæk vaniljestangen på langs og skrab kornene ud. Mas kornene og lidt sukker sammen med en kniv.

Bland alle ingredienser godt sammen (Dejen skal være så blød, at man kan presse dejen ud af en sprøjtepose).

Kom massen i en sprøjtepose med en stjernetylle nr. 10.

Sprøjt kranse ud på et stykke bagepapir på en bageplade.

Bag på 200 °C i ca. 8 minutter, indtil de er gyldne.