Vinter æblepie

Vinter æblepie


1 stykke


I denne krydrede æblepie er der en tvist af vinter fra de delikate kanel- og appelsinnoter. Mørdejen smuldrer i kontrast til den bløde fyld, og den fine Brandy smag varmer på tungen.


Ingredienser

Mørdej

200 g smør/margarine

300 g hvedemel

3 spsk sukker

2 nip salt

2 æg

 

Æblepie

1300 g æbler, skrællede og skiveskårede 2 – 3 mm

Saft af ½ citron

30 g kandiserede appelsinskal

6 cl Brandy

150 g rørsukker

3½ tsk hvedemel

1 spsk stødt kanel

60 g smør i tern


Fremgangsmåde

Mørdej:

Bland alle ingredienser sammen. Dejen må ikke æltes, for så bliver dejen sej.

Sæt dejen på køl i 1 – 2 timer inden brug.

Lad eventuelt dejen stå i 1 time i stuetemperatur inden brug, for at den er blød nok til at arbejde med.

Æblepie:

Hæld citronsaft over æblerne og lad dem trække.

Hæld Brandy ud over appelsinskal og lad det trække i 30 minutter.

Kom rørsukker, hvedemel, kanel og smør sammen og bland godt. Stil til side.

Smør formen (24 cm springform eller tærtefad) med olie eller smør.

Rul dejen ud.

Kom den udrullede dej over formen og pres den forsigtigt ned i kanterne.

Saml den overskydende dej og lad den hvile.

I mens læg æblerne på bunden af formen oven på dejen sammen med sukker-/melblanding, appelsinskal og den overskydende Brandy.

Rul den overskydende dej ud til en passende størrelse, så den kan dække toppen.

Læg den oven på og pres dejen sammen i kanterne. Snit i låget, så den kan ånde.

Pensl toppen med vand og drys med rørsukker.

Bag ved traditionel varme ca. 200 °C i 45 – 55 minutter.