Apple crumble

Apple crumble

6 personer

En lækker og populær engelsk dessert med rødder tilbage til anden verdens krig, da crumble var en billigere alternativ til tærte/pie.


Ingredienser

1½ kg æbler (Ingrid Marie eller Granny Smith eller lignende)

1 stor spsk mel

100 g sukker

1 tsk kanel

1 dl sherry

 

Topping

120 g finvalsede havregryn

150 g mel

200 g farin

2 tsk kanel

150 g smør

1 knsp salt


Fremgangsmåde

Vask æbler og skær i tynde både.

Bland mel, sukker og kanel og vend æbler i, således at de bliver pudret på begge sider.

Tag en ildfast fad og smør det med lidt olie eller smør. Fordel æbler i fadet og tilsæt sherry ved.

Smuldr ingredienser til topping sammen og fordel blanding jævnt over æblerne.

Sæt fadet i ovnen ved 200 °C på den midterste rille i 45 – 50 minutter ved varm luft.

Kan nydes kold eller varm med creme fraiche, tyrkisk yoghurt eller lignende.