Panna Cotta med kiwi sauce

Panna Cotta med kiwi sauce

6 personer

Panna Cotta har en lidt uvis historie, da ingen ved, hvordan eller hvornår den blev først lavet.

Den er dog en italiensk flødedessert, der bliver nævnt i italienske kogebøger i 1960erne.

Det siges, at Panna Cotta kommer fra den norditalienske region, Piemonte.


Ingredienser

Panna Cotta

½ l fløde

½ l mælk

7 blade husblas

Citronskal af ½ citron

Korn fra 1 vaniljestang eller 1 stor tsk vaniljesukker

100 g sukker

1 nip salt

2 spsk cognac eller lignende

 

Kiwi sauce

8 modne kiwier

100 g sukker

1 tsk vaniljesukker

½ dl vand

3 spsk hvid rom

 

Fremgangsmåde

Panna Cotta:

Sæt husblas i blød i koldt vand.

Hæld fløde og mælk i en gryde sammen med vanilje og bring det langsomt op til kogepunktet, men den må ikke koge. Rør jævnligt.

Fjern gryden fra varmen.

Tilsæt citronskal og rør sammen.

Tag husblas op af vand og pres den fri for vand.

Kom husblas ned i mælkeblandingen og rør rundt med en træske – sørg for at husblas smeltes.

Tilsæt sukker, salt og cognac og rør det ud i mælkeblandingen.

Men blandingen stadig er varmt, hæld ud i portionsglas og sæt glassene på køl i 4 – 6 timer.

 

Kiwi sauce:

Skræl kiwierne og skær dem i tern.

Kom kiwitern i gryden med sukker, vaniljesukker og vand. Varm gryden op til svag varme og lad gryden simre i 20 – 25 minutter, indtil kiwierne bliver kogt ud til en sauce.

Tag gryden af varmen.

Blend saucen med en stavblender.

(Hvis saucen er for tynd, kog saucen ved middel varme i 5 – 8 minutter under omrøring).

Tilsæt rom. Bland godt rundt og køl saucen ned.

 

Tip: Desserten og saucen kan laves dagen før.