Tiramisu

Tiramisu

6 - 8 personer

En yderst velsmagende italiensk dessert, som er baseret på dessertosten Marscapone, og findes i flere varianter.

Tiramisu får sin fremgang i 1970erne, hvor den bliver populær i hele Italien, men dens rødder rækker langt ind i den gamle og velkendte ”Zuppa Inglese”, som formås at gå tilbage til 1500-tallet.


Ingredienser

6 æggehvider

100 g + 100 g sukker

500 g marscapone

200 g creme fraiche

6 æggeblommer

Korn skrabet fra 1 stang vanilje

½ dl marsala

6 små kopper espresso kaffe

ladyfingers

 

Pynt

100 g revet chokolade


Fremgangsmåde

Kom æggehvider og 100 g sukker i en skål og pisk dem sammen.

Kom marscapone, creme fraiche, æggeblommer, 100 g sukker og korn fra 1 vanilje stang i en anden skål og pisk det hele sammen.

Hæld marsala i skålen, mens du pisker ostemassen sammen.

Fold forsigtigt æggehvide-blandingen i ostemassen.

Dyp ladyfingers hurtigt ned i kaffen og læg lagvis ladyfingers og ostemasse ned i en skål eller dessertglas.

Stil på køl i mindst 4 timer.

Drys med revet chokolade inden servering.

 

Tip: Tiramisu må gerne laves dagen før.