8 personer
En let og nem, smagfuld fiskeret, som kan bruges til forret og frokostbord.
5 blade husblas
450 g drænet tun
Skal af ½ citron
Saft af 2 citroner
2 små finthakkede skalotteløg
1 tsk frisk kværnet peber
½ tsk salt
½ bundt hakkede dild
80 g mayonnaise
500 g creme fraiche
125 ml piskefløde
175 g marscapone
100 g kvark
Udblød husblas i koldt vand.
Kom tun, citronskal, skalotteløg, dild, salt og peber i en skål og rør godt rundt
Pres vand fra husblas.
Smelt husblas i citronsaft i en skål over et vandbad.
Kom mayonnaise, kvark og creme fraiche i skålen med tun og bland godt sammen.
Pisk fløde og marscapone stive.
Sæt husblas og citronsaft til side for at køle af i 3 – 5 minutter.
Kom lidt flødeskum ned i husblasvæsken og rør rundt.
Kom husblasvæsken ned i skålen med flødeskum og pisk.
Vend flødeskum i skålen med tun.
Kom derefter tunmoussen i en form eller i glas og stil i køleskabet i minimum 4 timer.