Æble-toffee dessert på grill

Æble-toffee dessert på grill


6 personer

Lækker lun grilldessert, der kan nydes med creme fraiche, råcreme eller vaniljeis. Kan også laves i ovnen på 200° C. Desserten kan også nydes koldt.


Ingredienser

350 g sukker

100 g muscovado sukker

150 g brun farin

100 g margarine

150 g havregryn

125 g mel

1,5 dl æblejuice

1,5 dl hvid rom

1200 g skrællede, grovskåret æbler

1 spsk. vaniljesukker


Fremgangsmåde

I en skål, tilsæt æbler, vaniljesukker, æblejuice og rom. Bland det hele sammen og lad marinér i 1 time.

Tænd for gasgrillen og lad varme til omkring 200° C.

Tilsæt muscovado sukker, brun farin, margarine, havregryn og mel i en skål og smuldr ingredienserne sammen mellem fingrene til en smuldredej. Læg til side.

Drys sukker i en foliebakke og sæt bakken midt på grillen. Sukkeret skal gerne smelte og blive brunt og klart.

Når sukkeret er smeltet, tilsæt æbleblandingen og lad det koge sammen på grillen. Rør forsigtigt i det et par gange i løbet af kogetiden for at sikre, at sukkeret ikke brænder på. Kog indtil æblerne er karamelbrune i farve.

Drys smuldredejen forsigtigt over æblerne, så det dækker det hele. Lad desserten bage i 15 minutter.

Servér straks.