Galette med champignoner

Galette med champignoner

4 personer, 2 tærter

En Galette Bretone er en pandekage med fyld, hvor kanterne er bukket ind over fyldet.

Vi har skiftet pandekagen ud med tærtedej, der giver den struktur som en tærte, som kan serveres portionsvis.


Ingredienser

Tærtedej

300 g margarine

520 g hvedemel

1 æg

1 tsk salt

4 spsk vand

 

Galette

2 løg i halve skiver

500 g champignoner i skiver

100 g revet ost

250 g marscapone

Revet parmesan

Salt

Friskkværnet peber

Revet muskatnød

1 æg delt i æggeblomme og æggehvide

Olivenolie til stegning

Timian


Fremgangsmåde

Tærtedej:

Smuldr margarine i hvedemel og salt.

Tilsæt og vand og saml dejen sammen.

Lad dejen hvile i 10 minutter.

 

Galette:

Forvarm ovn til 200 °C.

Kom olivenolie i en pande og varme ved jævn varme.

Tilsæt løg og svits, indtil løgene begynder at karamellisere.

Tilsæt champignoner og svits yderligere i et par minutter, indtil champignonerne er møre.

Tag panden af varmen og læg til side.

Del dejen i to.

Rul dejen ud til to cirkler og læg på to bageplader med bagepapir.

Pensl æggehvide over den udrullede dej og efterlad en kant på 5 cm på begge. Lad æggehviden tør i et par minutter.

Smør marscapone over det samme område på begge.

Riv en smule parmesan over flødeosten.

Krydr med salt, friskkværnet peber og revet muskatnød.

Fordel champignon-blandingen oven over ricottaen og drys revet ost oven på.

Krydr med timian.

Fold kanterne over champignonerne. Pensl kanterne med æggeblomme og drys revet parmesan på kanterne.

Bag de to galetter i 20 – 30 minutter

Lad dem køle ned i 10 minutter.