Gougère med skinke, kylling og champignoner

Grougère med skinke, kylling og champignoner

4 - 6 personer

Den franske grougère er en lille kugle chouxdej eller også kendt som vandbakkelsesdej med ost, skinke eller anden smag.

Vi har valgt at lave en stor grougère og fylde den med en lækker skinke, kylling og champignon fyld.

Denne grougère kan spises som en let frokostret eller som et mættende og nærende hovedmåltid med en frisk, sprød salat til.


Ingredienser

Chouxdej

Lidt smeltet smør eller olie til pensling

150g margarine

½ l vand

320 g mel

6 æg

 

Fyld

3 finthakkede løg

250 g champignoner i skiver

1 porre i skiver

3 fede finthakkede hvidløg

3 spsk hvedemel

6,5 dl hønsebouillon

3 tsk dijon sennep

220 g kogte skinke i strimler

260 g kogte kylling i strimler

60 g revet gruyère

Salt

Friskkværnet peber


Fremgangsmåde

Forvarm ovn til 210 °C.

 

Chouxdej:

Tag margarine og æggene ud i god tid, så de opnår stuetemperatur.

Pensl et fad på ca. 38 x 26 cm med smeltet smør eller olie.

Smelt margarine i vandet i en gryde.

Tag gryden af varmen, når vandet og margarinen koger.

Tilsæt mel og rør kraftigt sammen.

Rist melblandingen lidt over varmen under kraftigt omrøring.

Når dejen er glat, lad den køle af, indtil du kan røre dejen med lillefingeren.

Rør æggene i et ad gangen under kraftig omrøring i mellem hvert æg.

Fordel dejen i det smurte fad både i bunden og op ad siderne.

 

Fyld:

Svits løg, porre og hvidløg i et par minutter.

Tilsæt champignoner og svits videre, indtil løgene er klare og champignonerne er gyldne.

Kom hvedemel i, rør sammen og rist i et lille minut.

Rør bouillon i, indtil den er glat.

Tilsæt dijon sennep, skinke og kylling og varm op.

Tilsæt revet ost og rør sammen.

Kom fyldet over i fadet med chouxdej og sprede det ud.

Bag Grougèren i ovnen i 30 minutter.

Sænk temperaturen til 180 °C og bag den i 10 – 15 minutter mere.