Gulerodssuppe

Gulerodssuppe

(vellutatta di carote)

6 personer

Denne opskrift er inspireret fra den italienske region, Toscana.

Den er lavet på bagte grøntsager, der giver ekstra sødme og karakter til suppen.

Den kan eventuelt serveres med ostebrød eller italiensk landbrød.


Ingredienser

3 løg

1,5 kg skrællede gulerødder

5 skrællede kartofler

4 fede hvidløg

300 g skrællede græskar

½ dl olie

2 tsk timian

2 tsk salt

3 grøntsags bouillonterninger

1½ l vand

Friskkværnet peber


Fremgangsmåde

Skær grøntsagerne groft ud.

Kom dem i en bradepande.

Hæld olie over grøntsagerne.

Drys timian og salt ud over grøntsagerne og bland det hele sammen.

Bag grøntsagerne ved 200 °C i 45 minutter.

Tag grøntsagerne ud af ovnen og kom dem i en stor gryde.

Tilsæt bouillonterninger og vand.

Bring gryden i kog og kog indtil grøntsagerne er møre.

Blend grøntsagerne med en blender.

Smag til med salt, friskkværnet peber og timian.