Pasta med cremet svampesauce og bacon

Pasta med cremet svampesauce og bacon

(Pasta con crema di funghi e pancetta)

6 personer

Vores italiensk inspirerede pasta med cremet svampesauce er lavet med bacon, som bliver lagt i en pebermarinade. Dette gør vi for at efterligne den slags peber bacon (pancetta tesa), som man får i Italien.


Ingredienser

200 g bacon

3 tsk friskkværnet peber til pebermarinade

1 tsk rosmarin til pebermarinade

2 spsk olivenolie til pebermarinade

 

5 spsk olivenolie til stegning

500 g champignoner i skiver

4 fede finthakkede hvidløg

Skal og saft 1 citron

3 tsk timian

3 finthakkede løg

½ l fløde

Salt

Friskkværnet peber

 

500 g pasta f.eks. Radiatorini, Penne eller Tagliatella

Salt


Fremgangsmåde

Kom bacon i en skål. Kværn 3 tsk peber over bacon.

Tilsæt rosmarin og olivenolie og bland godt sammen.

Lad bacon med pebermarinade stå og trække i 10 minutter.

Kog pasta al dente i rigelig vand med salt.

Steg bacon i rigelig olivenolie, indtil gyldne.

Tag bacon op og lad olie blive i panden.

Steg champignoner og hvidløg i olien fra bacon ved høj varme.

Tilsæt citronsaft, citronskal og timian og rør rundt.

Skru lidt ned for varmen og tilsæt løg. Steg, indtil løgene er klare.

Tilsæt friskkværnet peber.

Tilsæt fløden til panden. Lad det simre, indtil det begynder at creme.

Når saucen er tilpas cremet, vend pastaen i saucen og servér straks.