Pizza bianca med kartoffel og rosmarin

Pizza bianca med kartoffel og rosmarin

2 personer

Pizza er et fladt rundt brød med toppings.

Man har tidligere troet, at pizza kom fra Italien, men der er andre fladbrød såsom det græske pitta og det tyrkiske, pide, der ligner.

Pizza bianca er en pizza uden tomat sauce.

Vi har toppet denne pizza med kartoffel skiver, rosmarin og olivenolie, der giver et smag af middelhav.


Ingredienser

Dej

20 g frisk gær

3½ dl lunkne vand (25 °C)

1 spsk sukker eller honning

250 g tipo 00 mel

200 g fuldkorns durum mel

150 g durum mel

1 spsk salt

3 spsk olivenolie

 

Pizza

3 kartofler skåret i tynde skiver

2 kviste frisk rosmarin

Olivenolie

Salt

Friskkværnet peber


Fremgangsmåde

Dej:

Den bedste resultat fås ved brug af en røremaskine.

Udrør gær i det lunkne vand.

Udrør sukker eller honning i gærvandet.

Tilsæt mel og ælt godt sammen.

Ælt salt ind i dejen.

Ælt olivenolie ind i dejen, indtil dejen samler sig og er glat, smidig og spændstig.

Stil dejen overdækket til hævning i 1 -2 timer (Det bedste resultat opnås, hvis dejen hæver i 2 timer).

Del dejen op i 200 g dele.

Fold dejen ind til en bolle og sæt dem på en plade og lad hvile i en 30 time.

 

Pizza:

Forvarm ovnen og pizzasten til 225 °C.

Rul en enkelt bolle ud til en pizza på et godt melet bord, gerne durum mel.

Læg kartoffelskiver oven på pizzaen, så de dækker det hele.

Drys et jævnt lag olivenolie ovenpå.

Krydr med rosmarin, salt og peber.

Kom pizzaen på et godt tilmelet pizzaspade.

Kom pizzaen over på pizzastenen og bag i 8 - 10 minutter.

Servér straks.