2 personer
Pizza er et fladt rundt brød med toppings.
Man har tidligere troet, at pizza kom fra Italien, men der er andre fladbrød såsom det græske pitta og det tyrkiske, pide, der ligner.
Pizza bianca er en pizza uden tomat sauce.
Vi har toppet denne pizza med kartoffel skiver, rosmarin og olivenolie, der giver et smag af middelhav.
Dej
20 g frisk gær
3½ dl lunkne vand (25 °C)
1 spsk sukker eller honning
250 g tipo 00 mel
200 g fuldkorns durum mel
150 g durum mel
1 spsk salt
3 spsk olivenolie
Pizza
3 kartofler skåret i tynde skiver
2 kviste frisk rosmarin
Olivenolie
Salt
Friskkværnet peber
Dej:
Den bedste resultat fås ved brug af en røremaskine.
Udrør gær i det lunkne vand.
Udrør sukker eller honning i gærvandet.
Tilsæt mel og ælt godt sammen.
Ælt salt ind i dejen.
Ælt olivenolie ind i dejen, indtil dejen samler sig og er glat, smidig og spændstig.
Stil dejen overdækket til hævning i 1 -2 timer (Det bedste resultat opnås, hvis dejen hæver i 2 timer).
Del dejen op i 200 g dele.
Fold dejen ind til en bolle og sæt dem på en plade og lad hvile i en 30 time.
Pizza:
Forvarm ovnen og pizzasten til 225 °C.
Rul en enkelt bolle ud til en pizza på et godt melet bord, gerne durum mel.
Læg kartoffelskiver oven på pizzaen, så de dækker det hele.
Drys et jævnt lag olivenolie ovenpå.
Krydr med rosmarin, salt og peber.
Kom pizzaen på et godt tilmelet pizzaspade.
Kom pizzaen over på pizzastenen og bag i 8 - 10 minutter.
Servér straks.