Pizza med prosciutto og champignoner

Pizza med prosciutto og champignoner

2 personer

Pizza er et fladt rundt brød med toppings.

Man har tidligere troet, at pizza kom fra Italien, men der er andre fladbrød såsom det græske, pitta, og det tyrkiske, pide, der ligner.

Denne opskrift er den klassiske skinke og champignoner, som er meget udbredt i Italien.


Ingredienser

Dej

20 g frisk gær

3½ dl lunkne vand (25 °C)

1 spsk sukker eller honning

250 g tipo 00 mel

200 g fuldkorns durum mel

150 g durum mel

1 spsk salt

3 spsk olivenolie

 

Tomat sauce

1 finthakket løg

1 fed finthakket hvidløg

Lidt olivenolie

1 ds hakkede tomater

1 håndfuld finthakkede basilikum

1 spsk balsamico

Salt

Friskkærnet peber

 

Pizza

250 g champignoner i skiver

60 g prosciutto

250 g revet mozzarella

Oregano

 

Grej

Pizzasten

Pizzaspade


Fremgangsmåde

Dej:

Den bedste resultat fås ved brug af en røremaskine.

Udrør gær i det lunkne vand.

Udrør sukker eller honning i gærvandet.

Tilsæt mel og ælt godt sammen.

Ælt salt ind i dejen.

Ælt olivenolie ind i dejen, indtil dejen samler sig og er glat, smidig og spændstig.

Stil dejen overdækket til hævning i 1 -2 timer (Det bedste resultat opnås, hvis dejen hæver i 2 timer).

Del dejen op i 200 g dele.

Fold dejen ind til en bolle og sæt dem på en plade og lad hvile i en 30 time.

 

Tomat sauce:

Steg løg og hvidløg i olivenolie, indtil klare.

Tilsæt hakkede tomater og basilikum og varm op.

Lad det simre i 30 minutter.

Lad saucen køle ned.

 

Pizza:

Forvarm ovnen og pizzasten til 225 °C.

Rul en enkelt bolle ud til en pizza på et godt melet bord, gerne durum mel.

Kom tomat sauce oven på pizzaen.

Drys mozzarella oven over.

Læg champignoner på pizzaen.

Læg prosciutto oven på champignoner.

Drys oregano på pizzaen.

Kom pizzaen på et godt tilmelet pizzaspade.

Kom pizzaen over på pizzastenen og bag i 8 – 10 minutter.

Servér straks.