2 personer
Pizza er et fladt rundt brød med toppings.
Man har tidligere troet, at pizza kom fra Italien, men der er andre fladbrød såsom det græske, pitta, og det tyrkiske, pide, der ligner.
Denne opskrift er den klassiske skinke og champignoner, som er meget udbredt i Italien.
Dej
20 g frisk gær
3½ dl lunkne vand (25 °C)
1 spsk sukker eller honning
250 g tipo 00 mel
200 g fuldkorns durum mel
150 g durum mel
1 spsk salt
3 spsk olivenolie
Tomat sauce
1 finthakket løg
1 fed finthakket hvidløg
Lidt olivenolie
1 ds hakkede tomater
1 håndfuld finthakkede basilikum
1 spsk balsamico
Salt
Friskkærnet peber
Pizza
250 g champignoner i skiver
60 g prosciutto
250 g revet mozzarella
Oregano
Grej
Pizzasten
Pizzaspade
Dej:
Den bedste resultat fås ved brug af en røremaskine.
Udrør gær i det lunkne vand.
Udrør sukker eller honning i gærvandet.
Tilsæt mel og ælt godt sammen.
Ælt salt ind i dejen.
Ælt olivenolie ind i dejen, indtil dejen samler sig og er glat, smidig og spændstig.
Stil dejen overdækket til hævning i 1 -2 timer (Det bedste resultat opnås, hvis dejen hæver i 2 timer).
Del dejen op i 200 g dele.
Fold dejen ind til en bolle og sæt dem på en plade og lad hvile i en 30 time.
Tomat sauce:
Steg løg og hvidløg i olivenolie, indtil klare.
Tilsæt hakkede tomater og basilikum og varm op.
Lad det simre i 30 minutter.
Lad saucen køle ned.
Pizza:
Forvarm ovnen og pizzasten til 225 °C.
Rul en enkelt bolle ud til en pizza på et godt melet bord, gerne durum mel.
Kom tomat sauce oven på pizzaen.
Drys mozzarella oven over.
Læg champignoner på pizzaen.
Læg prosciutto oven på champignoner.
Drys oregano på pizzaen.
Kom pizzaen på et godt tilmelet pizzaspade.
Kom pizzaen over på pizzastenen og bag i 8 – 10 minutter.
Servér straks.