Risotto med chili og skaldyr

Risotto med chili og skaldyr

(Risotto al peperoncino e frutti di mare)

4 personer

Denne italiensk inspirerede, maritime ret kan serveres som forret eller hovedret.

Risotto har sin oprindelse i Italien, i Napoli, men blev senere udbredt til resten af Italien. Ud ved de italienske kyster finder man typisk risotto med fisk og risotto med skaldyr.


Ingredienser

400 g grødris eller risottoris

1 finthakkede løg

4 - 5 forårsløg i skiver

2 finthakkede røde chilier uden kerner

2 l varm fiskefond

4 spsk hvidløgsolie (1 fed hvidløg presset i ½ dl olie)

1 strøget tsk gurkemeje

1,5 - 2 dl tør hvidvin eller hvid vermouth

120 g krabbekød

125 g store rejer

Saft og skal af 1 citron

Salt

Friskkværnet peber

100 g rucola


Fremgangsmåde

Opvarm hvidløgsolie i en gryde med tilhørende låg.

Kom chili, forårsløg, løg og gurkemeje i gryden og rist, indtil løgene er klare.

Tilsæt ris og rist, indtil olien er opsuget og risene er klare.

Tilsæt vin og lad risene optage vinen ved jævn varme.

Skru lidt ned.

Tilsæt fond over 4 gange og småkoge ind i mellem under jævnlig omrøring.

Når al fond er tilsat, læg låg på og lad risene koge ved jævn varme i 25 minutter med jævnlig omrøring.

Tag gryden af varmen, når væden er optaget.

Tilsæt krabbekød, rejer, saft og skal af 1 citron og vend i.

Tilsæt rucola og vend i lige før servering.