Spaghetti carbonara

Spaghetti carbonara

4 personer

Spaghetti Carbonara er en lækker italiensk pasta ret med æg og bacon.

Retten er tilknyttet Rom og Lazio regionen, men oprindelsen er lidt uvis.

Retten siges at have fået navnet, Carbonara, fordi det stammer fra ordet ”carbone”, der betyder trækul, og var lavet som et fyldigt måltid for de italienske kulsviere.

Der er også nogle, der mener, at retten blev gjort populær af restauranten La Cabonara i Rom.

Den klassiske Carbonara laves uden fløde, men hvis man bruger æggeblommer frem for hele æg og samtidigt vil have en mere raffineret smag fra æggeblommen, skal du kompensere ved at tilsæt fløde elle olie.


Ingredienser

500 g spaghetti

Salt

 

200 g bacontern

Salt

Friskkværnet peber

1 æg

4 æggeblommer

2,5 dl piskefløde

50 g revet parmesan

¼ dl olivenolie


Fremgangsmåde

Kog spaghetti i rigeligt saltet vand.

I mens spaghetti koger, steg bacontern, indtil gyldne. Krydr med salt og friskkværnet peber, mens du steger.

Gem panden med bacontern.

Kom æg, æggeblommer, fløde og parmesan i en skål.

Krydr med salt og friskkværnet peber og pisk blandingen sammen.

Dræn spaghetti.

Kom spaghetti i panden med bacontern.

Tilsæt olivenolie og varm op ved jævn varme, mens du vender spaghetti og bacon.

Når panden er varm, tag panden af varmen.

Kom æggeblandingen i og vend det hele.

Servér straks.