Æggekage med bacon

Æggekage med bacon


4 personer

Æggekage er en gammel dansk klassiker, som er velsmagende og nemt at lave som en frokostret eller en hurtig gang aftensmad.

Vi har valgt at bruge røget bacon i denne opskrift, da det giver meget mere smag til æggekagen.


Ingredienser

300 g røget bacon skåret i skiver

8 æg

3 dl sødmælk

½ tsk groft salt

½ tsk friskkværnet peber

Pynt

Tomater i skiver

Agurk i skiver

Fintklippet purløg


Fremgangsmåde

Steg baconskiverne på en pande med en lille smule olie. Når baconskiverne er gyldne, tag dem af panden og sæt dem på et stykke køkkenpapir. Gem fedtet fra baconskiverne i panden til stegning af æggekagen.

Kom æg, salt og peber i en skål og pisk godt sammen. Tilsæt sødmælk og pisk blandingen sammen.

Kom æggeblandingen over i panden, og steg den ved en jævn varme.

Når æggeblandingen er halvvejs størknet, fordel halvdelen af baconskiverne ned i æggeblandingen og lad æggekagen steg færdig indtil æggemassen er helt fast.

Pynt med resten af baconskiverne, tomater, agurk og purløg og servér æggekagen i panden sammen med groft brød eller rugbrød.