Stjernekaster

Stjernekaster


4 personer

Den kendte smørrebrødsjomfru, Ida Davidsen opfandt retten, stjerneskud som en hyldest til den første person i rummet, Jurij Gagarin. Retten består af to fiskefileter sat op mod hinanden på et stykke brød med margarine og salat. I mellem var der rejer, laks og karry salat.

Vores udgave kalder vi for stjernekaster, da det er en lille udgave af stjerneskud.


Ingredienser

8 rødspætte-, skrubbe- eller isingfileter

4 stykke brød

500 g rejer

 

Dressing

½ rød peberfrugt

2 små håndfulde persille

4 kviste timian

2 små kviste estragon

260 g majonæse

2 spsk hvidvinseddike

4 spsk creme fraiche 18 %

4 tsk sennep med honning

Salt

Friskkværnet peber

 

Pynt

Tomater i både

Agurk i skiver

Hele asparges


Fremgangsmåde

Hak persille, timian og estragon fint.

Bland alle ingredienser til dressing sammen.

Steg fiskefileterne i olie i en pande. Hold dem eventuelt varme bagefter i ovnen.

Rist brødet og læg brødet på tallerknerne.

Smør et lag dressing på brødet.

Læg salat oven på brødet.

Læg 2 fiskefileter oven på salaten.

Kom dressing på fileterne.

Pynt med agurk, tomater og asparges.

Kom en stor håndfuld rejer på toppen.

Servér.