Brændende kærlighed (vegetar)

Brændende kærlighed (vegetar)


4 personer

En gammel dansk ret blandt klassikerne tilegnet dig, der er vegetar eller bare vil spise sundt. For en ekstra god kartoffelmos, vælg en kartoffelsort, der er melet f.eks. Sava eller en bagekartoffel.


Ingredienser

Topping

250 g grofthakkede champignoner

2 store gulerødder i små tern

2 store løg i kvart og så i skiver

2 fed finthakkede hvidløg (kan undlades)

1 dåse kikærter

1 dåse kidneybønner

½ dl rapsolie eller olivenolie

1 knsp salt

2 spsk balsamico

1 tsk timian

Frisk kværnet peber


Kartoffelmos

2½ kg kartofler

1 stor løg i kvart

2 grøntsagsboullion terninger

2 tsk salt

¾ dl rapsolie eller olivenolie


Fremgangsmåde

Skræl kartoflerne og skær dem i små tern. Pil løg og skær dem i kvart.

Læg kartoflerne og løg i en gryde og fyld med vand, indtil det dækker kartoflerne. Læg de 2 boullionterninger øverst og drys salt i.

Lad vandet koge indtil kartoflerne er godt møre.

Mens kartoflerne koger, dræn kikærterne og bønnerne.

Svits gulerødder i tern i rapsolien i 2-3 minutter ved hård varme, indtil de er halvmøre.

Tilsæt 1 tsk timian og de grofthakkede champignoner samt det finthakkede hvidløg og svits videre ved hård varme, indtil champignonerne er gylden brune.

Tilsæt 1 knsp salt til champignonerne, og derefter tilsæt det snittede løg. Svits videre indtil løgene er klare.

Tilsæt bønnerne og kikærterne. Skru ned for varmen til en middelvarme og svits videre, indtil bønnerne og kikærterne er varme.

Når kartoflerne er godt møre, tag dem af varmen og hæld vandet fra. (Gem dog 1 dl kartoffelvand til at gøre kartoffelmosen lind).

Mos kartoflerne.

Tilsæt derefter rapsolien og pisk mosen godt i gennem, indtil den er luftig. Hvis mosen er for fast, tilsæt lidt kartoffelvand af gangen og rør i.

Servér straks med den varme topping ovenpå.