Broccolisuppe (vegetar)

Broccolisuppe (vegetar)


4 personer


Broccolisuppe er en varm, lækker og næringsrig suppe.


Ingredienser

2 broccolihoved i små buketter, stilken snittes i tern

2 finthakket løg

2 dl hvidvin

4 stk grøntsagsbouillonterninger

2 l vand

4 dl madfløde

Salt

Friskkværnet peber

 

Fremgangsmåde

Steg løg i lidt olie i en gryde, indtil de er klare.

Tilsæt hvidvin og kog, indtil hvidvinen er næsten fordampet.

Tilsæt broccoli og steg kort.

Tilsæt vand og bouillonterninger. Kog ved jævn varme, indtil broccoli er mør.

Dræn vandet (bouillon) fra, men gem vandet.

Tilsæt fløden til broccoli og blend med en håndblender.

Tilsæt 2,5 dl af bouillon og blend.

Tilsæt 2,5 dl af bouillon og blend.(Suppen skal nu gerne være pureret).

Opvarm suppen og servér.

Gem eventuelt resten af bouillon til en anden ret. Bouillonen kan fryses.