Champignonsuppe (vegetar)

Champignonsuppe


4 personer


Champignonsuppe er en fyldig, smagfuld og cremet suppe, der kan spises både som forret og hovedret.


Ingredienser

500 g champignoner i skiver

2 hakkede fed hvidløg

1,5 l grøntsagfond

1 tsk salt

Frisk kværnet peber

1 spsk frisk timian

750 ml madfløde

Eventuelt lidt maizena blandet i lidt mælk


Fremgangsmåde

Svits champignoner, hvidløg, timian, salt og peber i en gryde i lidt olivenolie under omrøring, indtil gyldne.

Tilsæt herefter fond og lad det koge i ca. 30 minutter ved jævn varme under låg.

Tilsæt herefter fløde og lad det koge videre, indtil det begynder at tykne.

Jævn eventuelt med lidt maizena blandet i lidt mælk, hvis suppen er for tynd.

Servér suppen med groft brød.