Kartoffelpandekager med rød-spidskålssalat og spinatcreme

Kartoffelpandekager med rød-spidskålssalat og spinatcreme (vegetar)


4 - 6 personer

En dejlig mættende ret, der er også en favorit blandt børn. Kartoffel-pandekagerne kan kombineres med andet tilbehør såsom Coleslaw eller Broccolisalat. En skøn, frisk ret til en sommer dag.


Ingredienser

Pandekagedej

1 kg revet kartofler

2 store revet løg

8 æg

2 dl mælk

300 g hvedemel med fuldkorn

0,75 dl oliven olie

2 tsk timian

1 tsk salt

Frisk revet peber

2 tsk gurkemeje


Rødkålssalat

1 rød fint hakket spidskål eller rødkål (ca. 1 kg)

3 spsk groft salt

100 g solsikkekerner

100 g peanuts

½ tsk hvidløgssalt

½ tsk fint salt

Lidt olie

1 stor appelsin

½ tsk spidskommen

  

Vinaigrette til rødkålssalat

100 g brun farin

0,5 dl hvidvinseddike eller æblecider

0,25 dl balsamico


Spinatcreme

350 g fint hakket spinat

250 g flødeost naturel

3 spsk creme fraiche 9 %

¼ - ½ tsk salt

Frisk kværnet peber

1 spsk citronsaft

½ tsk koriander


Fremgangsmåde

Pandekager

Riv kartofler og løg og klem det overskydende vand fra.

Slå æggene ud i en anden skål og pisk dem sammen. Tilsæt mælk og pisk sammen igen. Tilsæt mel og fortsæt med at piske. Tilsæt olie og pisk sammen igen. Tilsæt derefter timian, gurkemeje, salt og peber og pisk blandingen sammen.

Tilsæt kartofler og løg til æggeblandingen og vend dem i. Lad blandingen stå og hvile 20 minutter i køleskabet før stegning.

Varm en pande, tilsæt lidt olie og hæld lidt dej op på panden ved hjælp af en suppeske. Jævn dejen lidt ud på panden med bagsiden af skeen.

Steg pandekagen til på den ene side først, indtil den er gyldenbrun. Vend pandekagen og steg den anden side indtil gyldenbrun. Gentag indtil dejen er brugt.

 

Rødkålssalat

Snit kålet fint og læg det i en skål. Tilsæt groft salt og kram kålet hårdt mellem fingrene, således at saltet bliver arbejdet godt ind og kålet falder sammen. Skyl derefter kålet for at få saltet ud (Kålet mister ikke dets sprødhed).

Filetér appelsinen og skær fileterne ud i mindre stykker. Tilsæt appelsin stykkerne til kålet.

Bland brun farin, eddike og balsamico til vinaigretten sammen og hæld det over det drænede kål og vend det godt rundt, således at det får lov til at marinere. Lad salaten stå i 5 – 10 minutter.

Rist solsikkekerner, peanuts, salt og hvidløgssalt på en pande i lidt olie. Lad blandingen køle af.

Tilsæt spidskommen til rødkålssalaten og bland i.

Før rødkålssalaten skal serveres, tilsæt den ristede blanding og vend det hele sammen.

 

Spinatcreme

Bland den friske ost og creme fraiche sammen i en skål til en homogen masse.

Blanchér den hakkede spinat og afkøl den. Pres derefter den afkølede spinat fri for væske med hænderne.

Tilsæt spinaten til flødeost-massen og rør rundt. Tilsæt citronsaft, salt og peber samt koriander og smag til. Stil blandingen på køl indtil den skal serveres.