4 - 6 personer
En dejlig mættende ret, der er også en favorit blandt børn. Kartoffel-pandekagerne kan kombineres med andet tilbehør såsom Coleslaw eller Broccolisalat. En skøn, frisk ret til en sommer dag.
Pandekagedej
1 kg revet kartofler
2 store revet løg
8 æg
2 dl mælk
300 g hvedemel med fuldkorn
0,75 dl oliven olie
2 tsk timian
1 tsk salt
Frisk revet peber
2 tsk gurkemeje
Rødkålssalat
1 rød fint hakket spidskål eller rødkål (ca. 1 kg)
3 spsk groft salt
100 g solsikkekerner
100 g peanuts
½ tsk hvidløgssalt
½ tsk fint salt
Lidt olie
1 stor appelsin
½ tsk spidskommen
Vinaigrette til rødkålssalat
100 g brun farin
0,5 dl hvidvinseddike eller æblecider
0,25 dl balsamico
Spinatcreme
350 g fint hakket spinat
250 g flødeost naturel
3 spsk creme fraiche 9 %
¼ - ½ tsk salt
Frisk kværnet peber
1 spsk citronsaft
½ tsk koriander
Pandekager
Riv kartofler og løg og klem det overskydende vand fra.
Slå æggene ud i en anden skål og pisk dem sammen. Tilsæt mælk og pisk sammen igen. Tilsæt mel og fortsæt med at piske. Tilsæt olie og pisk sammen igen. Tilsæt derefter timian, gurkemeje, salt og peber og pisk blandingen sammen.
Tilsæt kartofler og løg til æggeblandingen og vend dem i. Lad blandingen stå og hvile 20 minutter i køleskabet før stegning.
Varm en pande, tilsæt lidt olie og hæld lidt dej op på panden ved hjælp af en suppeske. Jævn dejen lidt ud på panden med bagsiden af skeen.
Steg pandekagen til på den ene side først, indtil den er gyldenbrun. Vend pandekagen og steg den anden side indtil gyldenbrun. Gentag indtil dejen er brugt.
Rødkålssalat
Snit kålet fint og læg det i en skål. Tilsæt groft salt og kram kålet hårdt mellem fingrene, således at saltet bliver arbejdet godt ind og kålet falder sammen. Skyl derefter kålet for at få saltet ud (Kålet mister ikke dets sprødhed).
Filetér appelsinen og skær fileterne ud i mindre stykker. Tilsæt appelsin stykkerne til kålet.
Bland brun farin, eddike og balsamico til vinaigretten sammen og hæld det over det drænede kål og vend det godt rundt, således at det får lov til at marinere. Lad salaten stå i 5 – 10 minutter.
Rist solsikkekerner, peanuts, salt og hvidløgssalt på en pande i lidt olie. Lad blandingen køle af.
Tilsæt spidskommen til rødkålssalaten og bland i.
Før rødkålssalaten skal serveres, tilsæt den ristede blanding og vend det hele sammen.
Spinatcreme
Bland den friske ost og creme fraiche sammen i en skål til en homogen masse.
Blanchér den hakkede spinat og afkøl den. Pres derefter den afkølede spinat fri for væske med hænderne.
Tilsæt spinaten til flødeost-massen og rør rundt. Tilsæt citronsaft, salt og peber samt koriander og smag til. Stil blandingen på køl indtil den skal serveres.