Pandekager med italienske grøntsager

Pandekager med italienske grøntsager


(Crespelle con verdure italiane)

4 personer

Denne opskrift på madpandekager har et italiensk tvist.

Crespelle er den italienske udgave af den franske crêpe, og vi har fyldt dem med en tomat-baserede og varm sauce med grøntsager.


Ingredienser

Pandekager

4 æg

200 g fuldkorns hvedemel

100 g fuldkorns durum mel

½ l koldt vand

1 lille fed hvidløg

4 spsk olivenolie

50 g revet parmesan

Muskatnød efter smag

1 lille tsk stødt chili

Salt

Friskkværnet peber

Olivenolie til stegning

 

Fyld

500 g champignoner i skiver

2 finthakkede løg

4 fede finthakkede hvidløg

1 aubergine i små tern

Saft og skal af 1 citron

3 kartofler i små tern (½ x ½ cm)

4 store gulerødder i tern

1 peberfrugt i tern

1 ds hakkede tomater

1 finthakkede chili

1 lille glas rødvin

50 g parmesan

2 spsk frisk hakkede basilikum

6 – 8 spsk olivenolie til stegning


Fremgangsmåde

Pandekager:

Kom æg i en skål.

Tilsæt mel og pisk godt sammen.

Tilsæt vand og pisk godt sammen.

Pres hvidløg og tilsæt til skålen sammen med olivenolie, parmesan, lidt revet muskatnød, chili, salt og friskkværnet peber.

Pisk godt sammen og lad blandingen stå i 20 minutter i køleskabet.

Steg 8 pandekager på en pande.

 

Fyld:

Kom champignoner i en gryde med lidt olivenolie ved høj varme og lad dem stege.

Tilsæt hvidløg og løg og fortsæt med at stege.

Kom aubergine i gryden og lad det hele stege.

Tilsæt citronsaft og citronskal og rør rundt.

Tilsæt kartofler, gulerødder og peberfrugt. Rør rundt og lad det hele stege.

Når grøntsagerne er godt stegt, tilsæt de hakkede tomater i dåse sammen med chili og rødvin og rør godt rundt.

Lad det hele simre på middel varme i 35 – 40 minutter. Rør jævnligt.

Tilsæt parmesan og basilikum og rør godt rundt.

 

Kom lidt fyld på en pandekage og rul den sammen som en forårsrulle.

Læg på et ildfast smurt fad.

Gentag processen, så der bliver 8 ”forårsrulle” ryg mod ryg i fadet.

Drys ost over pandekagerne og gratinér pandekagerne i en forvarmet ovn ved 200 °C, indtil osten er smeltet og er svag gylden.

Servér pandekagerne straks med dejligt landbrød og salat.


Tip: Resten af fyldet kan man servere den næste dag med pasta.