Pasta Penne i tomat sauce med basilikum

Pasta penne i tomat sauce med basilikum

(Pasta penne al sugo di pomodori e basilico)

4 personer

Velsmagende og skøn ret med smag af Italien, der er nemt at lave. Saucen bliver mere intens og mindre skarp, jo længere tid den får lov til at simre. 


Ingredienser

2 mellemstore løg

3 store fed hvidløg

½ dl olivenolie

500 g tomater på stilk (gerne cocktail tomater)

1 dåse hakkede tomater

1 stor dåse tomatkoncentrat (140 g)

1 tsk tørrede basilikum af god kvalitet

Salt og peber

Lidt rørsukker

1 håndfuld frisk basilikum blade

50 g frisk groft revet parmesan ost


Fremgangsmåde

Pil og snit løg og hvidløg fint og svits dem klare i olien. Kom derefter de vaskede tomater inklusiv stilkene i gryden og lad dem svitse og koge stille ud til en mos ved svag varme. Rør med jævne mellemrum i gryden, så det ikke brænder på.

Tilsæt de hakkede tomater og tomatkoncentrat, Tilsæt derefter det tørrede basilikum, salt og peber og lad det simre roligt 30 - 45 minutter.

Efter det er kogt godt sammen og har en tilpas konsistens, fjernes tomatstænglerne fra gryden.

Smag saucen til med evt. lidt mere salt og peber og lidt rørsukker.

Kog pastaen "al dente" i en anden gryden, gerne en fuldkornstype.

Inden servering hakkes de friske basilikum blade og blandes let i saucen.

Servér pastaen med saucen og pynt gerne med friske basilikum blade og groft revet parmesan ost.