Pastasalat med bagte cherrytomater

Pastasalat med bagte cherrytomater

6 personer

En helt igennem frisk og smagfuld pastasalat med et smagsløft af sesam, der giver det ekstra pift til det sødere smag af bagte cherrytomater.

Salaten kan spises som hovedret, frokost eller som tilbehør.


Ingredienser

500 g cherrytomater

3 – 4 spsk olivenolie

Salt

Friskkværnet peber

4 gulerødder i små tern

7 små forårsløg i skiver

380 g grønne bønner

 

500 g afkølede kogte farfalle pasta eller anden pastatype

 

Dressing

3 spsk salatmayonnaise

250 g creme fraiche

1 spsk hvidvinseddike

4 spsk tahin (sesampaste)

Saft af 1 citron


Fremgangsmåde

Vend cherrytomater i olivenolie med lidt salt og friskkværnet peber.

Bag tomaterne i ovnen ved 150 °C (alm. ovn) i 50 minutter.

Tag dem ud af ovnen og stil til side.

Overhal bønnerne med kogende vand og lad dem stå i det varme vand i 10 minutter.

Dræn bønnerne for vand og skær dem i mindre stykker.

 

Dressing:

Bland alle ingredienser til dressing sammen.

 

Bland de snittede grøntsager og pasta sammen. Hæld derefter dressing i og vend forsigtigt.

Til sidst tilsæt cherrytomaterne og vend i.