Risotto med champignoner (vegetar)

Risotto med champignoner (vegetar)

(Risotto ai funghi)

6 personer

Risotto er en klassisk italiensk risret baseret på fond. Det er en dejlig let og cremet ret, der kan serveres som frokostret eller hovedret.


Ingredienser

600 g champignoner

2 store løg

3 fed hvidløg

1 porre

500 g rundkornede ris (såsom grødris)

4 l grønsagsfond

1 tsk salt

½ spsk timian (1. gang)

3 spsk citronsaft

3 dl hvidvin

Revet skal af 1 citron

2 spsk timian (2. gang)

125 g smør i tern

200 g parmesan


Fremgangsmåde

Tilsæt champignoner i en gryde med olie. Tilsæt salt og ½ spsk timian og rist ved jævn varme. Tilsæt citronsaft og rist videre, indtil champignoner er gyldne. Tag champignoner op med en sigte og sæt til side.

Steg risen i fedt fra champignonerne, indtil risen har absorberet fedtstoffet (fra de bliver glasklare til de bliver helt hvide igen). Tilsæt løg, hvidløg og 2 spsk timian. Steg, indtil løgene er klare. Tilsæt citronskal.

Hæld hvidvin i og varm op ved jævn varme, indtil alkohol er fordampet.

Hæld ¼ - ½ l fond ved og varm op ved jævn varme under omrøring. Når risene har en grød konsistens, hældes igen ¼ - ½ l fond ved og varm op under omrøring igen. Gentag denne proces, indtil al fonden er brugt.

Når risottoen er tyknet og har konsistens som grød, rør de kolde tern af smør i, indtil smør er smeltet.

Rør parmesan i lige inden servering.