Rodfrugtgratin

Rodfrugtgratin

6 personer

Hvis du vil have en let ret, så er rodfrugtgratin perfekt. Der er kartofler og rodfrugter i en dejlig og luftig æggestand med smag af salt og sødme, der både mætte og giver en tilfredshed af sundhed.

Gør gratinen endnu mere sundt ved at tilføje asparges, forårsløg eller en grøn salat.


Ingredienser

Olie til smøring

3 – 4 spsk rasp

700 g rodfrugter såsom gulerødder, roer eller persillerødder i tynde skiver

300 g kartofler i tynde skiver

2 løg i tynde skiver

2 pressede fed hvidløg

6 æg

5 dl madfløde

2,5 dl letmælk

6 spsk revet parmesan

200 g revet gouda

1 spsk oregano

Salt

Friskkværnet peber

 

1 springform 24 cm

Bagepapir


Fremgangsmåde

Læg et stykke bagepapir i bunden af en springform.

Smør formen med olie – også på bagepapiret og fordel rasp på bunden og siderne.

Pisk hvidløg, æg, madfløde, letmælk, parmesan, revet ost, oregano, salt og friskkværnet peber sammen.

Fordel rodfrugter, kartofler, løg og æggeblanding i lag i springformen.

Bag ved 175 °C i 1 time, indtil den er fast i midten.