Spinatpandekager med lun rosenkålssalat

Spinatpandekager med lun rosenkålssalat

4 personer

Lækre og sunde pandekager med en dejlig og lun rosenkålssalat, som er tvistet med chilimandler og honning.

Denne ret kan også spises af børn, da rosenkålene er svitset i honning og giver en dejlig sødme til smagen af kål.


Ingredienser

300 g frossen spinat

150 g hvedemel

100 g grahamsmel

½ l mælk

½ tsk salt

150 g olie

8 æg M/L

 

300 g rosenkål i både

2 store finthakkede løg

2 spsk æbleeddike

Salt

Friskkværnet peber

Olivenolie til stegning

1½ spsk honning

 

Chilimandler

100 g mandler

2 tsk paprika

1 tsk fint bordsalt

½ tsk hvidløgspulver

1 tsk chiliflager

½ dl olivenolie


Fremgangsmåde

Bland ingredienser til chilimandler sammen.

Rist chilimandlerne på panden og tag af varmen og lad dem køle af.

 

Hæld kogende vand over spinaten. Lad spinaten stå i 10 minutter i det kogte vand.

Dræn spinaten fri for vand.

Bland mel, mælk og salt i en skål og pisk sammen. Tilsæt derefter æggene to ad gangen og pisk æggene ud i blandingen efter hver tilsætning.

Tilsæt olie og spinat og blend det hele sammen med en stavblender.

Lad pandekagedejen stå i en time eller to, så gluten får lov til at arbejde og binder det hele sammen.

Steg løg, indtil de er klare.

Tilsæt æbleeddike og krydr med salt og friskkværnet peber.

Tilsæt rosenkål og steg, indtil rosenkål er møre, men stadig har bid.

Til sidst tilsæt honning og rør det sammen over varmen.

Hak mandlerne og bland i rosenkål blandingen.

Servér de varme pandekager med den lune rosenkålssalat.