Tips & tricks

TIPS & TRICKS


Her kan du finde tips & tricks til at løse forskellige udfordinger - om det er når du kokerer eller bager.

Fjern dårlige lugte fra hænderne

Hvis du har snittet hvidløg eller løg, kan det være svært at vaske lugten fra dine hænder.

Vask hænderne med en knsp groft salt. eller prøv med en skive citron.

Krystalklare isterninger

Imponér dine venner med at servere krystalklare isterninger,

I stedet for at bruge vand fra vandhanen, brug vand der er kogt og afkølet.

Ilten i vandet, skaber bobler i isen. Ved at koge vandet, fjerner du ilten fra vandet, og dine isterninger bliver klare som krystaller.

Æggetest

En simpel måde at teste om ægget er frisk.

Hvis ægget falder til bunds, er den god nok, men  hvis det flyder, så smid det ud.

Skalden er åndbar, og jo længere tid der går, jo mere luft optager ægget.

Rul dine citrusfrugter

Gør det til en vane, at du ruller dine citrusfrugter, inden du skærer dem for at få saften ud.

Læg hånden over din citron eller lime med en let tryk og bevæg hånden frem og tilbage. Du får mere saft ud af frugterne på denne måde.

Fjern kerner med en isske

Fjern kerner fra melon og græskar med en isske. Det går hurtigere og sviner mindre.

Skræl ingefær med ske

Den nemmeste måde at skrælle ingefær er at bruge en ske.

Skrællen kommer nemt af og man fjerner ikke mere skræl end nødvendigt.

Træske på gryden

Læg en træske på din kogende gryde og den vil ikke koge over.

Når vandet koger, dannes der et låg af bobler. Grydeskeen forhindrer skumlåget til at vokse ved at få de små bobler til at springe - det er rent videnskab!

Snit avocado i skindet

Tag en halv avocado og rids små tern ned i kødet uden at gå igennem skindet.

Brug en almindelig desertske og før den ind mellem skindet og kødet, så kommer de småtern let ud.

Skræl hvidløg på den nemme måde

Hvis man vil undgå at få fingre, der lugter, når man skræller hvidløg, kan man skære rodenden af og derefter masse løget med en kniv.

Skrællen kommer nemt af.